Čína z kuřecího masa

kureci cina

Kuřecí maso je jedním z nejlepších zdrojů bílkovn. Obsahuje relativně málo tuku a je dobře stravitelné. Recept, který si dnes ukážeme není klasická čína, ale velmi zjednodušená verze, která se dá udělat v troubě. Ušetříte tak spoustu času.

Suroviny

  • Kuřecí maso
  • Mražená čínská zelenina
  • Cibule
  • Rýže

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájejte na kousky a dejte do pekáče. Lehce posolte a posypte oblíbeným kořením. Přitejte pár kapek oleje, sojové omáčky a na kostky nakrájenou cibuli. Vše dobře promíchejte. Maso dejte do troby rozehřáté na 200°C a pekáč přiklopte. Pečení bude trvat asi dvacet minut podle toho jakou máte troubu. Chvíli před koncem přidejte mraženou čínskou zeleninu, zamíchejte ji do směsi a nechte chvíli prohřát.

Teď už stačí hodit maso na talíř přidat porci vařené rýže a jednoduchý a nepracný zdroj bílkovin je hotov. Osobně právě preferuji přípravu kuřecího masa pečením. Zdá se mi, že má pak mnohem lepší chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *