Hovězí steak

hovězí steak

Hovězí steak je opravdu chlapské jídlo. Poskytne dostatech bílkovin pro vaše svaly a navíc prostě skvěle chutná.

Suroviny

Hovězí maso – Můžete použít svíčkovou, roštěnou, falešnou roštěnou nebo flank steak(maso je seřazeno od nejdražšího po nejlevnější)

Sůl, pepř, rozmarýn

Příloha – rýže, brambory

Postup přípravy

Maso vyndáme z lednice a necháme asi 20 minut při pokojové teplotě. Maso osušíme a osolíme a opepříme z obou stran.

Dejte steak na rozpálenou pánev nebo kontaktní gril. Doba pečení se bude lišit podle toho, jestli chcete maso rare, medium nebo well done a také podle tloušťky steaku. Aby byl 2 cm tlustý kousek masa medium bude stačit péct asi 5 minut z každé strany. V průběhu pečení může steak ovonět několika kousky rozmarýnu.

Když bude steak hotový nechte ho ještě asi 5 minut odpočinou a můžete servírovat s vaší oblíbenou přílohou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *