Mleté hovězí maso s rýží

Mleté hovězí maso s rýží

Pokud zrovna nemáte náladu na dlouhé vyvařování, pak je pro vás mleté hovězí s rýží skvělá volba. Nevýhodou je, že klasické mleté hovězí má poměrně vysoký obsah tuku a tak se hodí především do objemového jídelníčku.

Ingredience

  • 100g nevařené rýže
  • 200g mletého hovězího masa
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • chilli, sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Dejte vařit rýži
  2. Rozpalte pánev s trochou olivového oleje a přidejte na kostky cibuli
  3. Až cibule zesklovatí tak přidejte na kostky nakrájenou červenou papriku
  4. Přidejte mleté maso a rozdelte ho pomocí míchačky na co nejmenší kousky.
  5. Směs osolte, opepřete a přidejte chilli podle chuti. Do směsi rozdrťte dva stroužky česneku.
  6. Jakmile bude všechno maso dostatečně propečené, tak smeš smíchejte s rýží.
Nutriční hodnoty
Kalorie 800 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 77 g
Tuky 34 g

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *